Sotapolkujen tallennusprojektin yhteenveto ( click )

Sotapolkujen tallennusprojektin yhteenveto ( click )

Omatoimisesti sotapolku.fi matrikkeliin, kantakorteista tallennettuja Veteraanien ja Lottien tietoja n. 2500-2600 kpl. Lisäksi rakentanut useita sotapolkukarttoja : Pion.P 35 + miehistön sotatiedot, Suomalaistet vapaaehtoiset + miehistön sotatiedot, Stadin kevyt ykkönen Kev.Os 1, Kevyt osasto 4 ja monta muuta.

Käydessäni Honkanummella isäni haudalla huomioni kiinnittyi Viljon lahonneeseen hautaristiin ja toiseen, Eilon hautaan, joissa oli sotainvalidimerkit. Haudoilla oli myös kyltti, jossa ilmoitettiin hauta-ajan olevan lopussa ja hautaoikeus siirtyy vainajilta pois. ( Lisätietoja hautojen hallinta-ajasta, joiden aika on ilmoitettu loppuvaksi, saa  oman kunnan seurakuntayhtymästä. )

Viljo linkki

Eilo linkki

Ostin molemmille lisää hauta-aikaa ja lisäsin heidän sotapolku tietonsa sotapolku.fi matrikkeliin. Kipinä syttyi ja sinä kesänä aloin kerärä Honkanummen ja Malmin hautausmailta sotaan osallistuneiden tietoja hautakivistä ja oikaisin 7 veteraanin hautakiveä. Myöhemmin siirryin massatilauksiin kansallisarkistosta, jolloin tilasin ja kävin kuvaamassa useamman sadan kantakortti tiedot. 

Molempien ukkien, Eemil ja Arvid sota-aika kosketti nyt aivan eritavalla. Syntyi muistoja lapsuuden Polvijärveltä. Olen lisännyt niin monen Polvijärveläisen sotaan osallistuneen kantakortin tiedot, kuin se on ollut teknisesti mahdollista.

Projekti jatkuu.